D66 kon niet tegenhouden dat professor Lindeboom zijn stikstofplan presenteerde aan minister Van der Wal.

D66 deed er alles aan om professor Han Lindeboom en professor Johan Sanders (beide nota bene actief lid van D66!) weg te houden uit het stikstofdebat omdat zij een plan hebben om stikstof fors te reduceren zonder halvering van de veestapel.

Lindeboom deed in juni zijn verhaal in de podcast Op z’n Kop en deze week mocht bij samen met Johan Sanders en Carla Soesbergen het plan komen toelichten op het ministerie van Landbouw in een persoonlijke meeting met Christianne van der Wal.

Marianne wachtte ze voor de deur op en sleepte ze mee naar de pop up podcaststudio om te horen wat de reactie van de minister was en of er nu iets met hun plannen gebeurt, ook al wil D66 dat ten koste van alles voorkomen.

De hele uitzending van Op z’n kop (editie 72) luister je in je podcastapp of bij NPO Radio 2.

4 gedachten over “D66 kon niet tegenhouden dat professor Lindeboom zijn stikstofplan presenteerde aan minister Van der Wal.”

  1. In de vorige podcast kondigde Han Lindeboom aan dat hij 31 augustus een uitgebreide oplossing zou publiceren vanuit hun projectgroep. Heb hier niets van kunnen vinden en ineens is er de afspraak met het ministerie. Wordt de werkgroep nu de mond gesnoerd door de politiek?

  2. Vind terecht dat boeren opkomen voor hun rechten en hoop dat ze dat volhouden, de afgelopen kabinetten zijn er al veel dingen afgepakt en dat moet een keer stoppen, uitzendrechten, benzinewet, en er zijn nog wel wat andere dingen die commercieel gemaakt zijn ga eerst maar eens zorgen dat de gasopbrengst 100 procent naar de staatskas gaat dat is een goed idee!

  3. Ook met dit plan moet de veehouder nog steeds behoorlijk inkrimpen. En ook behoorlijk investeren. Het ergste is dat boeren al 3 jaar wachten op legalisatie van de pas. En ze weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn. Je hoort Dat jongeren uit maatschappen treden. En niet meer verder willen met bedrijven.
    En dan kom je op het punt dat bedrijven steeds minder waard worden. En dat is wat de overheid uiteindelijk wilde bereiken.

  4. Uitgaan van een foodprint reductie voor alle ondernemers en bedrijven, is het wellicht interessant om de boer te vragen om zijn maatregelen op bedrijfsniveau? Wat is jouw foodprint reductie qua emissie in bodem water lucht, gelijk aan de ondernemer op het bedrijfsterrein en straks de burgers via de gemeenten? We hebben linksom of rechtsom ieders negatieve impact “als bedrijfslek”, eerst boven water te krijgen. De kraan dicht te zetten en rap te gaan dweilen. Op bedrijfsniveau kunnen er dan de juiste maatregelen getroffen worden. Één van de maatregelen kan zijn een melkquotum in relatie tot de milieu impact op bedrijfsniveau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven