De eID, een monsterlijk werktuig waarmee hele bevolkingsgroepen uitgesloten kunnen worden *column*

De ontwikkeling van de eID is in een versnelling gekomen door de coronatoegangspas. Europese machtshebbers hebben toen ingezien hoe nuttig zo’n digitaal instrument is als je het gedrag van burgers wilt manipuleren.

Volgend jaar moet er al een eerste versie zijn van deze digitale portemonnee, waarin je hele hebben en houwen wordt vastgelegd: schulden, bezittingen, diploma’s, rijbewijzen, waar je woont, werkt en al dan niet verzekerd bent. Alle kaarten die je als weldenkend mens tegen de borst wilt houden zijn straks door allerlei snuiters in Europa in te zien, (tegen je) te gebruiken en te verhandelen.

Volgens D66-staatssecretaris Van Huffelen hoeven we ons daar geen zorgen over te maken, het gebruik van de eID wordt vrijwillig bezweert ze. Dat kan ze helemaal niet beloven want Nederland heeft maar een heel klein stemmetje in de Europese besluitvorming. We weten wat D66 bedoelt met vrijwillig: het door de strot van andersdenkenden duwen van zaken waar zij zélf geen enkel probleem mee hebben.

Hele column hier voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor een tientje per jaar, dan steun je mijn werk (dank daarvoor!) en mis je nooit iets.

8 gedachten over “De eID, een monsterlijk werktuig waarmee hele bevolkingsgroepen uitgesloten kunnen worden *column*”

 1. Vincent van Liempd

  voor de mensen die naar hun denken nooit onder aan de maatschappij zullen zijn, is dit enorm gijl om deze vooruitzicht te hebben.

 2. Mevrouw van Huffelen is of super naïef dat ze gelooft dat het gehele project op vrijwillige basis blijft bestaan, of zij is super corrupt want ze weet dat dit nooit vrijwillig zal blijven. Voor beide eigenschappen ben je dan per definitie ongeschikt voor een ambt waar behoorlijk bestuur de basis is. En zij is in dit vriendelijk glimlachende kabinet niet de enige. De leugen en bedrog zit in de genen van dit kabinet. Slechte tijden voor een optimist.

 3. De Nederlandse database voor de e-Wallet is waarschijnlijk al voorbereid. Kijk eens op MijnGegevens app van de overheid. Je schrikt je dood van de gegevens die al bij elkaar verzameld zijn.

 4. Ik begrijp trouwens niet, dat de partijen wiens aangenomen motie door dit despotenkabinet van tafel geveegd is, niet naar de rechter stappen. Minachting van de 2e Kamer die in meerderheid een motie aanneemt is voorzover ik weet een overtreding van de Grondwet.

 5. Eerst wordt ons een probleem aangepraat vervolgens hebben ze een oplossing voor het door hun gecreëerd probleem wat dan “vrijwillig” wordt opgedrongen (verplicht) en wat dan ook nog een andere achterliggende functie blijkt te hebben !

 6. De tweede kamer ziet er ( in theorie) op toe dat de regering juiste beslissingen neemt.
  helaas door de coalitie op meerderheid van stemmen vaak lastig.
  Als van Huffelen dan anders stemt in de EU dan een in de tweede kamer aangenomen motie dan negeert zij iets wat wettelijk helemaal niet kan en mag…
  dus ik zeg staatssecretaris af ontslag op staande voet en geen wachtgeld maar een bijstands uitkering voor haar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven