Digitaal ben je totaal machteloos, een speelbal *column*

Ik maak me geen illusies, als er iemand met een pistool naast mijn bed staat geef ik die sok met mijn spaarcentjes direct mee. Ik ben vermoedelijk geen moedig mens als het erop aankomt. Maar dan heb ik in elk geval nog de keuze om te vechten of te vluchten. Digitaal ben je totaal machteloos, een speelbal van algoritmen, regels en mensen die op knoppen kunnen drukken waar jij geen toegang toe hebt.

Toevallig kregen we juist deze week van de overheid het advies om allemaal een koffertje naast de deur te zetten. Op 1 december startte de rampencampagne die ons weerbaar moet maken voor noodsituaties. Op www.denkvooruit.nl staat wat er in je noodkoffertje moet zitten: een zaklamp, flessen water, bonen in blik, waxinelichtjes en -let op!- contant geld. Digitalisering heeft leuke kanten, maar alleen met contant geld ben je veilig. Vergeet dat nooit.

Hele column hier voor leden van de Club van Dwarskijkers

2 gedachten over “Digitaal ben je totaal machteloos, een speelbal *column*”

  1. Het geloof, dat ik altijd had dat wij in een vrij land leven is bij mij geheel weg. Europa begeeft zich op een gevaarlijk pad waar het einde heel onzeker en gevaarlijk is. Als ik naar onze (onnozele) volksvertegenwoordigers luister dan maak ik mij grote zorgen. Het is mij inmiddels duidelijk dat dit inderdaad een nepparlement is. Een parlement zonder democratische besluitvorming omdat er vanuit Brussel de dictaten worden opgelegd. Democratie op papier in de praktijk een dictatuur. Partijen die wel het vermogen en kennis in huis hebben worden geschoffeerd, weggehoond en zelfs geschorst. Was het niet Therry Baudet, die na het afwijzen van de uitslag Ukraine referendum, een oorlog voorspelde ? Had maar gehandeld naar zijn visie dan hadden we nu geen oorlog en…koude voeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven