Digitaal vogelvrij in ondemocratisch Nederland *column*

De inlichtingendiensten AIVD en MIVD mogen binnenkort álle communicatie via élke internetkabel in Nederland zómaar, zonder énige opgaaf van redenen aftappen. De AIVD deelt onze locatie, mails en internetberichten met buitenlandse inlichtingendiensten. Een onbekende hoeveelheid mensen, niet altijd met goede bedoelingen, weet dus waar je als nietsvermoedende burger wanneer was en wat je aan wie appte of mailde. Zelfs je Netflix en YouTube kijkgedrag wordt bijgehouden en geanalyseerd.

De oorzaak van de duizenden onverklaarde doden in Nederland kan niet onderzocht worden vanwege privacywetgeving werd donderdag duidelijk in een hoorzitting over oversterfte in de Tweede Kamer, maar privacy voor de levenden is opgeheven. Alleen als je dood bent ben je in Nederland veilig voor de geheime dienst en de overheid.

Hele column hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers.

2 gedachten over “Digitaal vogelvrij in ondemocratisch Nederland *column*”

  1. De dictatoriale besluitvorming hierin is op voorhand bedacht en doorgevoerd, niet door de Nederlandse coalitie/loop-jongens en meiden, maar opgelegd door een hogere hiërarchie.
    De zittende politici worden gebruikt om de mazen in de wet te gebruiken voor het doorvoeren van dit soort drogmaatregelen.

  2. Anneke Bijsterbosch

    Wij vieren bij de ‘Club van dwarskijkers’. Helaas is de club van wegkijkers veel groter. Het slaapt zo lekker als je doet alsof er niets aan de hand is in Nederland en de rest van de wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven