Een boer verdient meer aan de verkoop van een papieren Haagse uitvinding dan aan de productie van voedsel. *column*

De twee grootste politieke uitdagingen van dit moment -het voeden van een explosief groeiende wereldbevolking met schaars land en water en het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen- kunnen alleen behaald worden met de kennis van de Nederlandse agrarische industrie. Maar juist de politieke partijen die zeggen die doelen belangrijk te vinden slopen deze superieure bedrijfstak.

Tarnish Bright krijgt een nieuw baasje tijdens de grote opheffingsuitverkoop die boer Dogger organiseert op zijn boerderij. De beste melkveehouder van Nederland stopt ermee. De provincie Overijssel is de gelukkige winnaar in de strijd om zijn stikstofrechten. Schiphol, Rijkswaterstaat en bouwhongerige overheden staan ervoor in de rij met zakken geld. Een boer kan meer verdienen aan de verkoop van een papieren Haagse uitvinding dan aan de productie van voedsel.

En dat allemaal om de natuur te redden. Tarnish Bright graast in een Natura 2000 gebied en dat grenst bijna aan een misdaad in Nederland. Dus moet ze weg van haar stekje in Overijssel. Met haar stikstofrecht kan een prachtige snelweg worden aangelegd in Utrecht of kan het regeringsvliegtuig een paar keer extra opstijgen van de Kaagbaan op Schiphol met ministers die de wereld over vliegen om het klimaat te redden.

Hele column hier voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor een tientje per jaar.

4 gedachten over “Een boer verdient meer aan de verkoop van een papieren Haagse uitvinding dan aan de productie van voedsel. *column*”

 1. Jaap den Hollandet

  De spijker boven op zijn kop,om de wereld te voeden moet men innovatieve land en tuinbouw ontwikkelen.
  Daar heb je proeftuinen -denkers-uitvoerings bedrijven nodig.
  Bureaucraten in Den Haag willen een belangrijke schakel er tussen uit halen.
  Men is van mening dat men uitkopen van boeren
  wegen en bouwprojecten kan realiseren.
  Helaas lost dat voor de natuur niet veel op,maar men heeft de keuze voor verwijderen van de boer gekozen.
  Kost de burger een paar centen maar dan heb je ook niks.
  Over een paar jaar weer een parlementaire enquĂȘte,over hoe en waarom.
  Zo houd men elkaar bezig in politiek Den Haag.

 2. Wat op dit moment gebeurd grenst aan misdaad! Echter gebeurd het uit onwetendheid om de goodwill van de overstemmende meerderheid te krijgen, het druist echter in tegen de wens van de nu nog zwijgende meerderheid!

 3. Dit land met de beste universiteit in wageningen en de leukste hard werkende boeren moet zich kapot schamen als je hier in de regering zit, de overheid moet iets anders met brussel omgaan en de rechterlijke macht en achter de agrarische sector gaan staan en er vierkant trots op zijn!

 4. de wereld op zijn kop maar als je “Brussel” beloofd dat wij het hetzelfde kunnen als Frankrijk en Duitsland heb je het echt niet begrepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven