Ik bouw vandaag een kippenhok (en raad jou aan hetzelfde te doen) *column*

Er zat geen boer aan tafel vrijdag bij Remkes en Rutte. Met wie spraken zij eigenlijk over de toekomst van de boeren en het platteland? Een bonte parade van vage clubjes die niemand vertegenwoordigen en als je even onder het laken kijkt een schuilprojectje blijken te zijn van de Groene Maffia, mede mogelijk gemaakt door de Postcodeloterij. Het duurzame diversityleger wordt aangevoerd door Greenpeace dat samen met de boezemvrienden van Milieudefensie en Natuurmonumenten een brandbrief naar het kabinet stuurde. Ze willen voedselbossen, plantaardige eiwitteelt en strokenteelt.

Greenpeace en Milieudefensie rusten niet voordat we alleen nog sprinkhanen en brandnetels vreten. Hun vrienden van Urgenda (die van het klimaat een crisis maakten) hebben een clubje boeren opgericht die deze ‘ecologische landbouw’ op zich willen nemen: de Caring Farmers. Die waren er vrijdag wél bij.

Bestel de bloembollen maar vast want veel meer zal er niet te eten zijn als dit soort luitjes meepraat over onze voedselvoorziening. Ik ga even een kippenhok bouwen. Ik raad jou aan hetzelfde te doen.

Hele column staat hier voor de leden van de Club van Dwarskijkers.

8 gedachten over “Ik bouw vandaag een kippenhok (en raad jou aan hetzelfde te doen) *column*”

 1. André Hoogendoorn

  Daarom heb ik lang geleden de Postcode loterij opgezegd, dus vooral vanwege die linkse knuffel clubjes. Daarbij zit er ook nog een heel peloton BN-ers en die doen ook vast niet voor niets.

 2. hoi Marianne,
  fantastisch wat je doet, het blijft lastig om tot de mainstreammedia door te dringen.
  nog een tip, je zult hem wel kennen, deze hoogleraar heeft ook een nuchtere kijk op de dingen, nl. Kees de Lange,
  te zien bv bij de truemanshow

  succes met je strijd.

  Marco

 3. Floris Fledderus

  Het is al lang geleden dat ik me serieus iets aantrek van de overheid.
  Die politici zitten er maar voor één doel. Ego.
  Ik volg mijn eigen pad. Het kippenhok is al in aanbouw.

 4. Ga geen kippen houden, maar heb zojuist wel de postcodeloterij deelname beëindigd. En daar kom je erg moeilijk vanaf blijkt, want het heeft een uur geduurd. Op de koffie bij de Paus is eenvoudiger.

 5. Misschien nog ff kippen maar het graan zullen ze zo duur maken of het gaat zoveel co2 punten kosten dat het niet meer loont, huisdieren zullen ook wel verboden gaan worden, alles waarin de mens zelfvoorzienend kan zijn wordt in de kiem gesmoord ben ik bang! Maar voorlopig wij ook nog super lieve en productieve kippetjes en kalkoenen 🥰

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven