Politieke partijen verbieden? GroenLinks eerst! *column*

De mogelijkheid om politieke partijen te verbieden werd met gretigheid door D66 omarmd toen ze er een kans in roken om Thierry Baudet de Kamer uit te krijgen. Maar als we kijken naar de escalatieladder die Remkes beschrijft in het rapport van de Staatcommissie parlementair stelsel zijn de groene vrienden van D66 in de Tweede Kamer eerst aan de beurt:

Sigrid Kaag en Jesse Klaver blijven vanaf hun kreupele morele paarden iedereen die niet in de klimaatgekte meegaat tot extreemrechts bestempelen, ondertussen weten we nu dat GroenLinks-Kamerleden doodleuk in debatclubjes participeren waarin de volgende Volkert van der Graaf wordt opgekweekt. Volkert zat 12 jaar vast voor de moord op Pim Fortuyn, het GroenLinkse praatclubje wilde brainstormen over activiteiten die 15 jaar gevangenisstraf opleveren….

Het klimaatterrorisme is binnengedrongen in het hart van ons parlement, via een ex-medewerker van Greenpeace die filosoferen over geweld niet schuwt.

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers is. Lid ben je al voor 15 euro (incl BTW) per jaar. Daarmee steun je mijn werk en krijg je toegang tot exclusieve content.

4 gedachten over “Politieke partijen verbieden? GroenLinks eerst! *column*”

 1. Hallo Marianne,
  ik wilde de column lezen maar kreeg toegang tot slechts een klein stuk. De rest zit achter een paywall van 15 euro p.j. Nu is die 15 euro geen onoverkomelijk probleem. Maar ik denk dat je jezelf in de vingers snijdt met dit model. Je gaat veel meer mensen bereiken EN VEEL MEER GELD VERDIENEN als je een ‘value for value’-model hanteert. Dan stel je je column (en podcast) open voor iedereen en je vraagt de lezer/luisteraar om een geldbedrag bij te dragen, afhankelijk van wat zij de column/podcast waard vonden. Niet alleen ga je zo veel meer mensen (en potentiële betalers) bereiken (want er staat geen paywall meer voor), heel veel mensen zullen je meer dan 15 euro per jaar willen geven (simpelweg omdat de content voor hen meer waard is dan 15 euro per jaar).
  Het beste voorbeeld dat dit model superieur is is de No Agenda Show van Adam Curry. Die is weliswaar al meer dan tien jaar bezig met dit model maar krijgt duizenden dollars per week toegestuurd van luisteraars. Luisteraars die hij met een paywall misschien nooit had bereikt.
  Ik ga sowieso lid worden van de Club van Dwarskijkers maar ik denk dat jij met het ‘value for value’-model een win-win situatie kunt creëren.
  Hartelijke groet en ga zo door,
  Dick Schuijt.

  1. Marianne Zwagerman

   Dank voor je feedback Dick. Veel van mijn content is ook gewoon toegankelijk voor iedereen en inderdaad daardoor worden mensen lid en doen ze een donatie zonder dat het noodzakelijk is om de content te kunnen zien en lezen. Alleen mijn Telegraaf column staat (een paar dagen later) op mijn eigen site ook achter de paywall. Ik ben heel erg van de school dat goede content net als goed brood niet gratis hoeft te zijn.

 2. Het energie- (klimaat) beleid kan ik niet anders zien dan als een roofoverval op de middenklasse. Daarnaast is de natuur de grote verliezer, want windparken maken van land en zee industriegebied, onder zonnepanelen groeit ook niet veel meer. Het demoniseren van kernenergie waarmee wij op termijn wel in staat zijn onze welvaart te handhaven, duidt daar ook op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven