Rutte gedraagt zich als de lul van sales *column*

In zijn rondje eindejaarsinterviews bij de kranten zien we weer de vintage Rutte, volop in de campagnestand. Als een paling glibbert hij door de handen van journalisten die hem proberen te grillen over zijn rammelende beleid.

Tegenover het FD gedraagt hij zich als de accountmanager van de BV Nederland, de lul van sales, die doet alsof het hier allemaal FANTASTISCH is: ‘Ons vestigingsklimaat is ongelooflijk sterk. We zijn sinds 2010 uitgegroeid tot een van de rijkste economieën ter wereld, we hebben topuniversiteiten, in Europa zijn we de nummer één of twee als het gaat om scale-ups. Wij zijn een ongelooflijke magneet voor bedrijven.’

Gast! We zijn vooral een magneet voor veel te veel mensen, we puilen uit onze grenzen sinds jij dit land leidt. Topuniversiteiten? Ja, die we laten overspoelen door buitenlandse studenten, terwijl de helft van de Nederlandse kinderen de basisschool als halve analfabeet verlaat. Rijkste economie? Ja, zo oververhit dat geen normaal werkend mens nog een huis kan kopen, de rijen van de voedselbank tot voorbij de hoek van de straat staan en de halve bevolking rillend onder een dekentje zit met de kachel op 15 graden.

Hele column hier voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar, daarmee steun je mijn werk en mis je niks!

11 gedachten over “Rutte gedraagt zich als de lul van sales *column*”

 1. ZOEK DE VERSCHILLEN!

  De bevolking van Roemenië heeft het zwaar onder het bewind van Ceauşescu . De dictator wil de staatsschuld terugbrengen en dat gaat ten koste van de bevolking. Er wordt op tal van zaken fors bezuinigd. Roemenen mogen bijvoorbeeld bijna niet meer stoken en als er geluiden komen dat de Roemenen honger lijden maakt de dictator zich er van af met de mededeling dat zijn landgenoten gewoon veel te veel willen eten.

  Urbanisatieprogramma
  Grote frustratie voor veel Roemenen is dat er in het land voldoende voedsel geproduceerd wordt, maar dat het overgrote merendeel hiervan geëxporteerd wordt waardoor er weinig voor de bevolking zelf overblijft. Ceauşescu komt in 1988 met een groot urbanisatieprogramma voor het platteland. Maar liefst achtduizend dorpen moeten worden afgebroken. De bevolking van die dorpen moet vervolgens verhuizen naar zogenaamde ‘agro-industriële centra’. Met dit plan haalt de dictator zich veel buitenlandse kritiek op de hals. Ook de lokale bevolking ziet niets in het plan.

  Ceausescu kan zijn plan uiteindelijk niet ten uitvoer brengen. Het volk komt in 1989 namelijk massaal in opstand (Roemeense Revolutie) tegen de communistische dictator waardoor Ceauşescu uiteindelijk zijn macht verliest.

  (Met dank aan Historiek center)

 2. Rutte is een verkoper van 3e hans auto’s die de omgeving doet voorkomen of ze nieuw zijn. Of nog erger hij gelooft het ook nog. Dat Ceauşescu verhaal is misschien wel waar heen moeten om het hier op te lossen. Want zelf gaat deze man niet weg. Hij zal de bevolking blijven uitknijpen .

  1. Omdat de vvd stemmers misschien wel klaar zijn met het vvd beleid, maar omdat er in hun ogen geen beter alternatief is ze toch alsnog vvd stemmen. Kortom ze hebben het nog te goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven