Slalommend tussen windmolens, boortorens en baggerschepen ontmaskeren zeehonden Tjeerd de Groot *column*

Als D66-Kamerlid Tjeerd de Groot ‘later groot is’ wil hij directeur van de Waddenvereniging worden. Hij lijkt zijn Kamerlidmaatschap te gebruiken als een sollicitatieprocedure voor dit knuffelclubje van de Postcodeloterij (bijdrage: half miljoen euro per jaar).

De Waddenzee is, net als de rest van de natuur in Nederland, in huiveringwekkende staat als je het geradicaliseerde D66-Kamerlid moet geloven. Tjeerd is op een kruistocht tegen de Nederlandse voedselmakers, of die nou op een boerderij, vissersboot of in een kas werken, omdat de natuur volgens hem geen dag meer kan wachten. Een tekst die VDD-minister Christianne Van der Wal letterlijk nakakelt waar ze maar kan.

Als het aan Tjeerd ligt mag er geen garnaal meer gevangen worden omdat de vissers de zeebodem kapot maken zodat er nauwelijks leven overblijft. In werkelijkheid gaat het zo goed met de Waddenzee dat er een zeehondenplaag is. De zeehonden vreten letterlijk de halve zee leeg. 43 procent van de vissen in de Waddenzee en 60 procent van de vissen in de ondiepe kustzone van de Noordzee verdwijnt niet in de netten van de vissers maar in de magen van de zeehonden.

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers is. Lid ben je al voor 15 euro (incl BTW) per jaar. Daarmee steun je mijn werk en krijg je toegang tot exclusieve content.

9 gedachten over “Slalommend tussen windmolens, boortorens en baggerschepen ontmaskeren zeehonden Tjeerd de Groot *column*”

  1. eerst de herten die een goed leven hebben in de parken in de Veluwe sitten ze ook achter hekken dat mag laat de mensen toch plezier hebben in de Veluwe worden ze afgeknalt ja dat is pas fijn dat noem ik dieren leed,nu zijn op eens weer te veel zeehondjes omdat de vissers te weinig vangen het zijn altijd de dieren over al de dupe van mensen vernietigen al wat op de wereld is daar vooral de dieren daar moeten jullie eens wat meer tegen doen en je daar eens druk om maken .

 1. Johan van bommel

  ik stel mezelf alsmaar vaker de vraag of ik nog wel bereid ben om voor het volk wat ons continu schoffeert nog voedsel wil produceren. het
  antwoord is steeds vaker nee. ik kan dat niet maken omdat ik daarmee ook de mensen raak die ik niet wil raken. ik schaam me diep dat ik in hetzelfde land woon als deze milieuactivisten. d66 voorop. 15 maart wordt het moment van de waarheid.

 2. Net zoals Tjaard de Groot zegt dat de aardbol door stikstof CO2 en de verandering van het milieu ziek is, zeg ik dat Tjeerd de Groot ziek in zijn bol is.

 3. Marianne jij kunt zo de politiek in.
  Ben het helemaal met je uitspraken eens.
  De Groot is een gevaar voor onze maatschappij.
  Ga zo door met je verhaal. Hopelijk lezen het heelveel verstandige mensen.

 4. D66.
  de drampartij ,co2 dweepers,en geldsmijters.met mevr; Klaag voor op.
  Doe iets aan de Armoede in dit Gave land in plaats van geld smijten naar co2 doelen die on bereikbaar zijn !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven