Steunpakketten? Geef ons beter beleid! *column*

Zelfs mijn volksvertegenwoordiger, waar ik doorgaans best tevreden over ben, begrijpt niet meer wat ondernemerschap inhoudt. Caroline van der Plas, die nota bene in de naam van haar partij een B heeft opgenomen voor een groep ondernemers, diende dinsdag in het spoeddebat over stikstof en koopkracht een motie in waarmee ze de regering oproept steunpakketten te maken voor ondernemers die de energierekening niet kunnen betalen.

Een stille ramp die volgens Van der Plas gefikst moet worden met belastinggeld, herverdeeld door een regering die onkunde tot kunst heeft verheven. Tot mijn verbijstering werd haar motie gesteund door partijen die ook beter zouden moeten weten zoals SGP, Van Haga, FvD en Ja21. De energieprijzen stijgen maar vanwege een reden: rampzalige keuzes van de regering in de energietransitie en in reactie op de oorlog in Oekraïne. Dat is geen natuurramp, maar een bestuurlijke ramp. Daar zijn geen noodpakketten nodig, maar als de sodemieter beter beleid.

Hele column hier voor leden van de Club van Dwarskijkers.

1 gedachte over “Steunpakketten? Geef ons beter beleid! *column*”

  1. Ik heb al langer het idee van een werkbare en eerlijke oplossing. Ga ervan uit dat energie een basisbehoefte is. Het gemiddeld verbruik in Nederland is voor gezinnen 1000 tot 1500m3 gas en 2000 tot 2500 kWh stroom. Wat men kan doen is dat de overheid de eerste 1000m3 gas en de eerste 2000 kWh stroom beschikbaar stelt tegen het prijspeil van voor de stijgingen. Dit geheel kan financieel volledig worden afgedekt door gebruik te maken van het vaststellen van maximale prijzen. Hierdoor worden ook nog eens de winsten van de energie reuzen afgeroomd.
    Ik hoop dat dit wordt opgepakt.
    Groetjes
    Martien Janssen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven