Uitgenodigd door een Kamerlid, weggejaagd door de ME. Hoe ondemocratisch is de digitale euro? *VIDEO*

Op 23 november kwam minister Sigrid Kaag dan eindelijk naar de Tweede Kamer om te vertellen wat de regering wil met de digitale euro (CBDC) die tégen de wil van onze Volksvertegenwoordigers toch als digitaal controlemiddel gebouwd wordt door de Europese Centrale Bank.

De digitale munt kan met politieke doelen geprogrammeerd worden om het gedrag van burgers te beïnvloeden en de privacy is niet gewaarborgd waardoor de centrale bank kan volgen hoe jij je geld uitgeeft, waarschuwt SP-Tweede Kamerlid Mahir Alkaya. Hij is al 2,5 jaar speciaal rapporteur op dit dossier namens de hele Tweede Kamer maar dreigt die functie neer te leggen omdat hij vindt dat het hele project te ondemocratisch is.

Alkaya riep in onze podcast Op z’n Kop bij NPO Radio 2 de luisteraars op om naar het debat te komen en daar gaven zij massaal gehoor aan. Honderden mensen stonden in de striemende regen voor de dichte deur van de Tweede Kamer, terwijl zij zich keurig aangemeld hadden. Met een bevestiging!

In plaats van excuses door de Kamervoorzitter kwam er politiemensen, ME-ers met wapenstokken en een zwaar bewapend peloton van de Koninklijke Marechaussee om onze luisteraars weg te jagen. Wij zaten op te nemen in de studiobus, middenin de charge door de ME. Luister hier de podcast die we daar maakten.

Kijk naar een ooggetuigenverslag en hoor Sigrid Kaag zichzelf tegenspreken in het debat. Met een dankwoord door Mahir Alkaya, die ook vertelt hoe het nu verder gaat en of we nog een keer naar de Kamer moeten komen.

Wil je helpen mijn werk mogelijk te maken én niks missen ? Word dan lid van de Club van Dwarskijkers (al voor een tientje per jaar!) of doneer een bedrag via de ‘word lid’ pagina. Dwarskijkers kunnen deze video zonder onderbrekende reclame hier bekijken en als podcast hier beluisteren op Spotify.

5 gedachten over “Uitgenodigd door een Kamerlid, weggejaagd door de ME. Hoe ondemocratisch is de digitale euro? *VIDEO*”

 1. U doet goed werk en kaart veel zaken aan, maar een kritische blik op het pensioenakkoord (WTP) heb ik tot nu toe gemist. Van de gehele media trouwens. Als er over geschreven wordt is het media die de WTP verdedigt.

  HET PENSIOENSCHANDAAL WORDT GROTER DAN DE TOESLAGENAFFAIRE!

  Volg Van Rooijen (50plus), volg Omtzigt, volg Leon de Jong (PVV), volg Bart Kent (SP), volg Van Meerten,

  1. Helemaal eens! Er moet nu méér aandacht komen voor anders de grootste overheidsroof ooit!!! En de slachtoffers zijn wij allemaal. Inderdaad een affaire in wording vele malen groter dan de toeslagen affaire. Het gaat om miljoenen werknemers en gepensioneerden met een financiële uitstraling naar alle Nederlanders.
   Marianne : Omtzigt, SP, PVV, 50 Plus Partij weten het beste waar het om draait.

 2. Edwin van Straten

  Ik hoorde woensdag bij de groep met de geplastificeerde bordjes. Wij keerden later nog terug om nog even daar te staan. Ik wil hierbij mijn waardering uitspreken dat jullie ploeg ons nog een soort van compliment gaf voor de actie die wij aan het voeren waren.

  gr. Edwin

 3. Er stonden wat demonstranten bij jullie en zonder jullie camera en die van Blckbx was er flink geweld gebruikt zoals al 2,5 jaar structureel gebeurd bij ‘corona’ / anti dictatuur demonstraties.

  Het demonstratierecht wordt structureel geschonden en er wordt buitensporig veel geweld gebruikt. De politie liegt ook keihard over gebeurtenissen in hun persberichten die klakkeloos worden overgenomen.

  Dat hebben we met het schieten op de 16 jarige boer kunnen zien, maar dit gebeurt ook structureel. Zo zouden op 20-08-2020 demonstranten de politie hebben aangevallen, maar waren het Romeo’s die uit een politiebusje kwamen rennen en mensen met knuppels op hun hoofd begonnen te slaan op de aangewezen plek voor een aangemelde en zelfs goedgekeurde demonstratie aan de lange vijverberg.

  Ik ben op de spoedwet demonstratie van 20-08-2020 in Den Haag zelf gearresteerd, geboeid in elkaar geslagen in het busje en heb een maand geheel onschuldig in de gevangenis gezeten omdat de politie, OM en zelfs de politierechter alles bij elkaar hebben gelogen.
  Ik ben in hoger beroep vrijgesproken, maar dit land is totaal verziekt en corrupt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven