Wat wij kinderen hebben aangedaan in de coronacrisis is onvergeeflijk *column*

Het is vreselijk dat prinses Amalia nu zit opgesloten in het paleis van haar ouders, terwijl ze rond zou moeten fladderen in Amsterdam, levenswijsheid opdoen in het -enigszins- normale leven, voordat de deur van haar gouden kooitje voor altijd in het slot valt.

Amalia kan gelukkig nog wel naar de universiteit. Zo fortuinlijk waren kinderen in de coronacrisis niet, toen hun scholen werden gesloten zonder goede reden en tegen alle adviezen in. Kinderen werden ingezet als een levende enkelband om hun ouders thuis te houden.

foto door

Het OVV-rapport dat vorige week verscheen somt nog eens op hoe verwoestend dat was: leerachterstanden, eenzaamheid, sociaal isolement, huiselijk geweld, zelfmoorden en een verslechterde gezondheid van kinderen door teveel schermtijd en te weinig fysieke activiteit. Wat wij kinderen hebben aangedaan in de coronacrisis is onvergeeflijk. Ja, ook de kinderen van de Tevreden Teslarijders, maar de kinderen in de slechtere wijken zijn het zwaarst getroffen. Waardoor de kloof tussen (kans)arm en kans(rijk) nog groter werd.

Hele column hier voor de Leden van de Club van Dwarskijkers.

3 gedachten over “Wat wij kinderen hebben aangedaan in de coronacrisis is onvergeeflijk *column*”

  1. goed stuk Marianne maar Amalia had je wel achterwegen kunnen laten.
    Een afleidingsmanoeuvre. Geen medelijden mee. Opkrikken van de monarchie meer niet
    Sorry.

  2. Wat mij ook nu bij het vervolgrapport verwonderd is dat de “vaccins” buiten beschouwing gelaten worden. Er zijn signalen te over dat er iets te onderzoeken is. Het is een onderzoeksraad voor de VEILIGHEID.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven